Vad krävs av din mobil?

Mini-spel fungerar utmärkt på bland annat Samsung galaxy s3.

Mini-spel fungerar utmärkt på bland annat Samsung galaxy s3.

För att kunna spela mini-spel i mobilen måste du ha en mobiltelefon av lite nyare snitt. Det behöver inte vara den senaste modellen att släppas i handeln, men den kan definitivt inte vara från 1900-talet. Här är lite kort om vad som krävs av din mobil.

Operativsystem
Om du äger en iPhone kommer du att ha stora problem att spela mini-spel i mobilen. De flesta mini-spel är nämligen skapade i Flash, och produkter från Apple har normalt inget stöd för Flash. En del nätcasinon har mjukvara som omedelbart upptäcker om du surfar med en iPhone, och aktiverar då en alternativt sätt att spela, men normalt kan du glömma att spela mini-spel i din iPhone. För Android-telefoner och mobiler som har Meego, Blackberry eller Windows som operativsystem är det dock fritt fram. Vilken version av operativsystemet du har spelar mindre roll.

Färgskärm
Om du nu mot all förmodan skulle ha en mobiltelefon med monokrom skärm är det dags att skrota den. Du kan absolut inte spela mini-spel på en sådan mobil. Dessutom bör skärmen vara av en viss kvalitet. Det går inte att säga exakt hur hög upplösningen bör vara, men grundregeln är att ju nyare desto bättre.

Uppkoppling till Internet
När du spelar mini-spel måste du alltid vara uppkopplad. Du spelar nämligen mot en server och när du klickar igång en spelomgång slumpas resultatet fram av en slumpgenerator på spelservern. Uppkoppling via Wi-Fi kan rekommenderas, men det går oftast lika bra med 3G/4G.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *